S touto šťavnatou čokoládovou tortou sa pripravte na tú najúprimnejšiu chválu od svojich blízkych

1733 Views 0 Comment
thumb-9

Čo by mohlo byť viac, ako lahodná chutná čokoládová torta s polevou! Jeho chuť zaujme dušu, a sladká glazúra dáva radosť. Potom, ako skúsite tento dezert iba raz, budete ho variť veľmi často.

zloženie

  • kefír 1 ks
  • pšeničná múka 1 ks
  • cukor 220 g
  • prášok do pečiva 1,5 lyžice
  • slnečnicový olej 2 lyžice
  • kakaový prášok 4 lyžice
  • kyslá smotana 2 lyžice
  • maslo 1 pol. lyžica
  • vajíčko1 ks.

príprava

  1. Zmiešame preosiatu múku s  2 lyžicami kypriaceho prášku do pečiva, kakaa a 180 g cukru.
  2. V samostatnej miske zmiešame jogurt s vajcom a slnečnicového oleja.
  3. Spojte dve masy. Jemne premiešajte všetko.
  4. Olej natrite pergamen a na neho cesto, narovnajte lyžicou. Predhrejte rúru na 180 stupňov a dajte dezert na 35-40 minút piecť. Kontrolujte špáradlom.
  5. Ak chcete pripraviť polevu zmiešame 2 lyžice kakaa lyž, 40 g cukru, kyslú smotanu a maslo.
  6. Maslo rozpustite vo vodnom kúpeli, za stáleho miešania.
  7. Polejte pripravenou polevou.
Dajte tortu schladiť a hneď môžte privolať svoju rodinu, aby okúsila dezert a pripravte sa na najúprimnejšiu chválu.
ZDROJ:SOVKUSOM.RU
0 Comments

Leave a Comment